Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá z ovocia
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Reklama    



Obláčiková torta s ovocím dátum pridania
04-02-2017


Vystačí na asi 16 porcií (tortová forma - Ø 26 cm), doba prípravy: asi 60 minút, doba pečenia: asi 18 minút.


Potrebujeme na cesto:
80 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku
60 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
60 g zmäknutého masla
2 vajcia

Potrebujeme na ovocnú náplň:
400 g mrazeného lesného ovocia
4 plátky Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
3 PL vody
šťava z ½ citróna
50 g cukru
1 balíček vanilkového cukru

Potrebujeme na smotanovú náplň:
8 plátkov Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
6 PL vody
150 g bieleho jogurtu
150 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
šťava z 1/2 citróna
150 ml citrónového likéru (napr. Limoncello)
500 ml smotany na šľahanie

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 18 minút
2. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.
3. Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilkový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.
4. Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.
5. Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie.

Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.

Autor:
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)




Reklama    







Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

Aké bude počasie?
Predpoveď na
dnes

uvedené hodnoty sú
Max. denná /
/ Min. ranná
teplota

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio