Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zaváraniny
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Diabetické kompóty dátum pridania
26-04-2005


Diabetické kompóty sú určené predovšetkým pre chorých na cukrovku (diabetes), môžu ich však konzumovať aj spotrebitelia s redukčnou diétou, pretože sacharín nemá nijakú energetickú hodnotu.

Ovocie určené na prípravu diabetických kompótov nemá obsahovať veľa vlastných cukrov. Preto nie je vhodné kompótovať napr. prezreté hrozno, slivky a ostatné ovocie, naopak odporúča sa použiť kyslejšie a trpké ovocie, pri ktorom sa natoľko neprejaví sladká chuť sacharínu. Úprava ovocia a jeho plnenie je rovnaké ako pri normálnych kompótoch. Diabetické kompóty plníme zväčša do menších pohárov, aby sa kompót po otvorení rýchlo skonzumoval. Tabletky sacharínu do každého pohára odpočítame, najlepšie ak ich dáme na dno prázdneho pohára. Používame sacharín T110, ktorého tabletka má sladivosť 1 kocky cukru s váhou okolo 7 g.
Do pohára s obsahom 370 ml odpočítame 5 až 8 tabletiek podľa kyslosti ovocia. Kompót presladený sacharínom nie je chutný.
Poháre naplnené ovocím zalievame studenou alebo teplou vodou takmer až po okraj pohára. Pre svetlé ovocie (jablká, hrušky, broskyne) vodu mierne okyslíme, na 3 L pridáme zarovnanú kávovú lyžičku kyseliny citrónovej.
S t e r i l i z á c i a
Sacharín, rovnako ako cukor, v náleve nemá nijaké konzervačné účinky, ale cukor má vplyv na pevnejšiu konzistenciu plodov a horšie sa prehrieva. Preto diabetické kompóty musíme sterilizovať opatrnejšie, než kompóty s cukrom a volíme preto najnižšie sterilizačné hodnoty uvedené pri jednotlivých druhoch kompótov.

Autor: flora.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 1



1 .. bez mena .. 08-05-2020 | 13:59:38




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov