Potrebujeme:
2 cesnakové strúčiky
1/4 pohára panen. olivového oleja
12 krajcov chleba, každý asi 2 cm tenký
3 veľmi zrelé rajčiny, rozpolené naprieč
soľ, korenie
Na ozdobu:
1/2 pohára zelených alebo čiernych olív v slanom náleve, vykôstkované a nakrájané na kúsky
6 plátkov šunky
12 plátkov syra
Príprava:
Pripravte si stredne veľký oheň v grile.
V mažiari zmiešajte cesnak so soľou, kým nevznikne kaša. Vmiešajte ju do olivového oleja.
Krajce chleba položte na rošt vo vzdialenosti 10 až 13 cm od ohňa. Opekajte z každej strany do zlatohneda, 30 až 60 sekúnd. Chlieb potom dajte na taniere.
Rajčinu jemne stlačte natrite ňou vrchnú stranu toastu, zanechajúc zrnká a šťavu na povrchu. Pokvapkajte olivovo-cesnakovou zmesou a dochuťte korením. Podávajte ihneď, šunka, syr a olivy môžu byť aj na chlebe, nielen ako ozdoba - príloha na tanieri.
Dobrú chuť!