Potrebujeme:
2 lyž. worcesterovej omáčky
2 lyž. sójovej omáčky
2 lyž. citrónovej šťavy
1 balenie - omáčka na kura
1/2 kg vykostených kuracích pŕs,
nakrájaných na asi 2cm hrubé kocky
300 g slaniny nakrájanej na pásiky
Horúca uvarená ryža
Príprava:
V hrnci zmiešajte worcesterovú omáčku, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a omáčku na kura. Odoberte jednu šálku zmiešanej omáčky dajte ju spolu s kuracími kúskami do plastickej nádoby s uzáverom - zmiešajte. Kura marinujte v chladničke minimálne jednu hodinu.
Pripravte si gril - rozhorúčte ho. Kura vyberte z marinády, obalte kúsky slaninou a napichajte na ražne. Zvyšnú marinádu odložte. Grilujte 10 až 15 minút, kým nebude mäso upečené. Zvyšnú marinádu ohrejte v hrnci a podávajte s kuraťom. Kebab položte na ryžu.
Dobrú chuť!