Cibuľka má antibakteriálny účinok na sliznice, vôbec pomáha predchádzať infekciám, zmierňuje problémy s obličkami a močovým mechúrom, znižuje krvný tlak a hladinu tukov v krvi, pomáha predchádzať ochoreniam cievneho systému a zmierňuje ochorenia žíl, posilňuje srdce a krvný obeh a preventívne pôsobí proti artérioskleróze.
Má vysoký obsah kyseliny listovej i vitamínu C. Je tiež bohatá na železo aj zinok.
Najúčinnejšia je surová cibuľa pokrájaná na kolieska, alebo na kúsky. Malá porcia cibuľového šalátu (cibuľa, ocot, soľ) je účinná ako farmaceutický preparát na zníženie krvného tlaku.
Náš tip:
Cibuľová polievka
Suroviny:
300 g cibule
50 g masla
1 liter zeleninového vývaru
bageta
Príprava:
Na masle dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme zeleninový vývar a varíme asi minútu. Podávame v polievkových šálkach s bagetou.