Potrebujeme:
2l višňovej šťavy (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní)
500 ml vody
1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1
700 ml vodky
Príprava:
1. Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2 l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov.
2. Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť.
3. Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.
TIP: Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.