Po vychladnutí kompótu zistíme, či sa viečko na pohári dobre prisalo. Zistíme to poklepom na viečko alebo otočením viečka. Pritom viečko musí byť preliačené dovnútra, pri poklepe nesmie dunieť a nesmie sa dať otočiť. Kompót s neprichyteným viečkom môžeme dať sterilizovať opäť len vtedy, ak sú plody dostatočne tvrdé. Sterilizujeme ho trocha kratšie než prvýkrát.
Inak kompót čo najskôr skonzumujeme, alebo ho uložíme do chladničky, kde vydrží jeden mesiac.
Pred uskladnením poháre umyjeme a do sucha utrieme. Na začiatku skladovania sa majú kompóty čo najčastejšie prehliadať, aby sa vylúčili kvasiace a plesnivejúce kompóty a kompóty s uvoľneným viečkom, ktoré musíme ihneď skonzumovať. Kompóty skladujeme v tme a chlade, pretože svetlo a teplo urýchľujú chemické procesy a znehodnocujú kompót. Preto sa kompóty majú skonzumovať do jedného roka.