V apríli, ak je pôda primerane suchá a je priaznivé počasie, sejeme hrach, fazuľu, karotku, cviklu.
Sadíme hlúboviny, šalát, pór, cibuľu a skoré zemiaky. Do teplého skleníka sejeme paradajky a presádzame niektoré priesady.
V máji vysievame hlúboviny na jesenný zber. Vysievame na záhon uhorky, kríčkovú fazuľu, šalát, kôpor, pór, ...
Sadíme priesady hlúbovín na letný zber. Letnú kapustu môžeme pestovať z priamej sejby alebo z predpestovaných priesad (v parenisku). Priesady karfiolu je treba predpestovať v parenisku a na záhon ich vysadiť v máji až v júni.
Aby sme mali ustavičnú zásobu čerstvej zeleniny z vlastnej úrody, môžeme až do konca leta siať vždy s istým odstupom času niektoré druhy zelenín, napr. jarnú cibuľu, reďkovku, špenát a iné.
Nezabudnime, že nevyhnutnou koreninou v kuchyni je cesnak. Trváce koreniny, ako napríklad tymián, môžeme siať priamo do pôdy. Koncom jari môžeme z priamej sejby na záhon pestovať niektoré druhy hlúbovín, najmä kapustu, kaleráb a kel. Na záhon však môžeme vysádzať aj predpestované priesady uvedených druhov, ako aj ružičkový a kučeravý kel. Sejeme aj červenú repu. Do polovice júna môžeme zasadiť aj zeler.