(c) Erich Stekovics
Erich Stekovics sa stal - vďaka svojej horúcej láske k paradajkám - najinovatívnejším a najúspešnejším poľnohospodárom v Burgenlande: „Nádherná zelenina,“ tvrdí. „Niet divu, že v Rakúsku sa nazývajú RAJčiakmi“ (v nárečí „rajské jablká“). Pán Stekovics sa môže pochváliť najväčšou svetovou zbierkou paradajok vôbec.
Mierne podnebie okolia Neziderského jazera, rozlohou najväčšieho stepného jazera Strednej Európy, je pre paradajky doslova rajom. 300 slnečných dní do roka im dodá vôňu a chuť. Svojimi nekonvenčnými metódami– napr. nepolievaním a neuväzovaním – sa aróma starých chutných odrôd zvýrazňuje.
Okamžite po zbere ich spracúva na sugos, želé alebo chutney, ktoré ponúka na svojom statku alebo špecializovaných lahôdkárstvach.
(c) Erich Stekovics
Pochúťky a náuka priamo v prírode
Pán Stekovics rád a osobne sprevádza záujemcov o exkurziu po paradajkových poliach až do 26. októbra 2014 denne okrem nedieľ a sviatkov. RAJčinový cisár pyšne privíta hostí vždy o 16. hodine, keď panónske podvečerné slnko zasvieti na paradajky, ktoré sa menia na farebné more. Erich Stekovics vedie hostí do nádherného sveta paradajok, vysvetľuje, ukazuje, ponúka... A jeho hostia zvyčajne v úžase počúvajú a ochutnávajú a opäť ochutnávajú...
Vzhľadom k veľkému dopytu má už pre tento rok všetky termíny obsadené. Od decembra začnú prijímať objednávky na exkurzie pre rok 2015.
Predaj z dvora
Zakúpiť si môžete nielen rajčiny, ale aj výborné víno a záhradný cesnak.
Farebné, čerstvé bio rajčiny si môžete až do 26. októbra kúpiť v 700 g alebo 5 kg pohároch za cenu 7,- € /kg.
Milovníci kvalitného mäsa si môžu vopred objednať bio husi až do 15.11.2014.
V podnikovej predajni je počas celého roka nakladané sladké, kyslé a pikantné ovocie.
Viac informácií na stekovics.at