Potrebujeme:
3 lyž. panen. olivový olej
2 lyž. suché biele víno
1 lyž. citrónovej šťavy
1/4 pohára očistenej cibule
1 strúčik cesnaku, očistený
2 bobkové listy, rozmrvené na malé kúsky
1 čajová lyž. oregana
soľ, korenie
1/2 kg vykosteného a očisteného kuraťa, pokrájať na 3 cm kúsky
citrón na ozdobenie
petržlenová vňať na ozdobenie
Príprava:
V miske zmiešajte olivový olej, víno, citrónovú šťavu, cibuľu, cesnak, bobkové listy, oregano, soľ a korenie. Pridajte kuracie kúsky a rovnomerne obaľujte. Prikryte misku a nechajte na chladnom mieste odstáť aspoň 1 hodinu. Náš tip: pripravte si marinádu s kuraťom večer a nechajte v chladničke celú noc.
Pripravte v grile stredne veľký oheň. Ak používate bambusové grilovacie ihly, dajte 6 ihiel najskôr do vody.
Vyberte kuracie mäso z marinády a rovnaké množstvo napichnite na 6 ražňov. Ražne položte na gril 10 - 13 cm od ohňa, pokým nie je kura opečené - asi 3 - 4 minúty z každej strany. Dochuťte soľou a korením.
Položte na zohriatu tácku a ozdobte s citrónom a petržlenom. Podávajte ihneď.
Dobrú chuť!