Potrebujeme:
200 g horkej čokolády
200 g gaštanového pyré
75 g smotany na šľahanie
30 g masla
60 g trstinového cukru
3 PL hladkej múky
2 bielky vyšľahané s cukrom
Na polevu:
100 g čokolády na varenie
10 g masla
Príprava:
V miske zmiešame gaštanové pyré, smotanu a roztopené maslo tak, aby v hmote nezostali
hrudky. Pridáme roztopenú čokoládu (ideálne s použitím vodného kúpeľa) a po lyžičkách
hladkú múku kombinovanú s lyžicami vyšľahaných bielkov. Miešame jemne, aby bielky
zostali nadýchané. Môžeme piecť v tortovej forme alebo na plechu. Pečieme na 150°C počas 55 minút, kým zapichnutá špajdľa nevyjde čistá. Na polevu roztopíme v hrnci s hrubým dnom 100 g čokolády na varenie a za stáleho miešania pridávame po kockách maslo (10g). Upečené kúsky položíme na papier na pečenie a oblievame lyžičkou za horúca, aby sme vytvorili stekajúci efekt, necháme stuhnúť v chlade.
Náš tip: Podávame s pivom Zlatý Bažant Medový Porter: najskôr odporúčame vychutnať si dúšok piva a následne nechať na jazyku rozplynúť sústo hutného dezertu – jednoducho dokonalý súzvuk chutí. Zážito kumocníme ďalším dúškom sviatočného piva.