Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Chlieb, ktorý sa vždy podarí dátum pridania
23-01-2014


Raz som u kamarátky jedla úžasný chlieb, ktorý mi pripomenul detstvo. Voňavý, úžasná chuť a tá kôrka... Keď mi povedala, že tento chlieb piekla doma, takmer som neverila.


Nie je zdatná pekárka a s kysnutým cestom nerada robí. Napriek tomuto všetkému bol výsledok profesionálny. Vlastne nie - dnešné chleby sa tomuto nevyrovnali. Dala mi recept a už aj my si doma robievame túto dobrotu. Jednoduchý spôsob prípravy garantuje skvelý výsledok. Dokonca nepotrebujete doma ani kuchynskú váhu - stačia dva rovnaké dva a pol decové poháre.




Potrebujeme:
1 a 1/2 pohára teplej vody,
3,5 šálky hladkej múky,
1 a 1/2 čl soli,
3/4 čl instantného droždia (alebo 1/2 kocky čerstvého),
1 čl mletej rasce

Príprava:
Ak máte doma pekárničku (úžasný pomocník, ktorý vždy pripraví výborné cesto), v tom poradí, v akom sú napísané potrebné suroviny (najskôr tekuté) ich dáme do nej. Ostatné necháme na nej, nech robí cesto.
Keď nemáte pekárničku, vôbec nevadí. Zmiešame všetky suroviny, vzniknuté cesto je trošku redšie, ale to nevadí. Necháme ho asi dve hodiny kysnúť.
Potom si pripravíme pekáč, v ktorom cesto upečieme. Lepší je menší a hlbší plech, pretože sa tam cesto tak nerozleje a chlieb ostane vyšší. Na pekáč si dáme papier na pečenie, aby sa nám chlieb po upečení ľahko vyberal. Vykysnuté cesto jemne, bez miesenia, dáme na plech na pečenie. Vrch veľmi zľahka poprášime hladkou múkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 st. na 30 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá kôrka.
Dobrú chuť :-)

Autor: Ester Ríklová, foto: FLORA.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov