Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Recepty
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Makové buchty ako od babičky dátum pridania
07-03-2016


Doba prípravy: asi 40 minút, Doba pečenia: asi 35 minút, Vystačí na: 12 kusov.


Potrebujeme
- Na cesto:

500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
štipka soli
75 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
250 ml vlažného mlieka
75 g rozpusteného masla
1 vajce
- Na náplň:
150 g mletého maku
100 g práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
100 ml mlieka
50 g hrozienok
- Na potretie:
100 g rozpusteného masla
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 x 30 cm)

Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.
4. Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 35 minút

TIP:
Buchty môžeme pripraviť napr. s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.
Autor:
   

verzia pre tlač







Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov