|
|
|
|
|
|
|
PartnePartneri
|
|
Naposledy pridané
Najčítanejšie
|
|
|
Makové buchty ako od babičky |
dátum pridania 07-03-2016 |
Doba prípravy: asi 40 minút,
Doba pečenia: asi 35 minút,
Vystačí na: 12 kusov.
Potrebujeme
- Na cesto:
500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia
štipka soli
75 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
250 ml vlažného mlieka
75 g rozpusteného masla
1 vajce
- Na náplň:
150 g mletého maku
100 g práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
100 ml mlieka
50 g hrozienok
- Na potretie:
100 g rozpusteného masla
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
- Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 x 30 cm)
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
2. Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.
4. Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 35 minút
TIP:
Buchty môžeme pripraviť napr. s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.
Autor: |
|
|
|
|
|
|
Partnerské portále
Posledné reakcie
Reklama
Najdiskutovanejšie
|
|