Potrebujeme:
Na korpus:
80 g trstinového cukru
1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
100 g masla
250 g ovsených vločiek
Na náplň:
1 plechovka kondenzovaného mlieka
300 g horkej čokolády
50 g nasekaných vlašských orechov
Na karamel:
50 g trstinového cukru
5 PL vody
1 PL masla
3 PL mlieka
Príprava:
1. Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.
2. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme
zvyšok korpusu.
3. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
TIP:
Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.