Na jej margo hovorí: „Rada pečiem sladké dobroty. Keď som však kedysi dávno pri mojich prvých pokusoch s pečením zistila, koľko cukru sa nachádza v bežnom recepte, okamžite som jeho dávky začala meniť a piecť po svojom. Dnes pečiem najmä s alternatívnymi múkami, väčšinou bezlepkovými a rôznymi zdravšími sladidlami. Aj preto je v knihe väčšina bezlepkových receptov, ktoré však nie sú určené iba pre celiatikov.“
V druhej knihe Lenky Mančíkovej sa dozviete ako zdravo sladiť a ktoré suroviny je vhodné použiť na nutrične bohatšie pečenie.
Kniha pre milovníkov sladkého ponúka recepty, ktorých základom sú kvalitné, na živiny bohaté suroviny, prírodné sladidlá, ako aj zdravé a šetrne používané tuky. Medzi nimi nájdete alternatívy pre celiatikov a vegánov. Zistíte, že zdravé pečenie je jednoduché, rýchle, a navyše výborne chutí.
V knihe s nádhernými fotografiami nájdete užitočné informácie o zdravých sladidlách, tukoch a múkach, praktické rady pri pečení s lepkom aj bez lepku a návod, ako upiecť ten najlepší cheesecake, plus 33 receptov na pečené i nepečené sladké dobroty, z toho až 20 bez lepku.
Kniha Sladké Zdravé pečenie vychádza na 144 stranách,
maloobchodná cena 14,90 €.