Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

KNIHY
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

„Doba jedová“ - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. dátum pridania
15-07-2013


Jedy na nás číhajú v bežných potravinách, kozmetike i liečivách. Denne sa stretávame s podvodnými alebo zámerne skrytými informáciami o zložení potravín. Všetky skryté pravdy o odvrátenej stránke moderného životného štýlu a nebezpečných látkach okolo nás, ktoré reklama, médiá a často aj medicína odporúčajú ako zdraviu prospešné, odhaľuje český knižný bestseller „Doba jedová“, ktorý vyšiel prvýkrát v slovenčine a vyvolal rozruch nielen v slovenských domácnostiach, ale aj u odbornej verejnosti.


Najčastejšia otázka, na ktorú autori knihy „Doba jedová“ musia odpovedať, sa týka názvu knihy - „Žijeme skutočne v dobe jedovej?“ Áno, je to tak. Ľudia vyrobili a vyrábajú nesmierne množstvo nových chemických látok, ktoré sa objavujú ako nové materiály a nové produkty v potravinách a nápojoch, alebo ako lieky a potravinové doplnky.






Podľa údajov Európskej komisie sa globálna produkcia chemikálií sa zvýšila z jedného milióna ton v roku 1930 na štyristo miliónov ton v roku 2001. Väčšina týchto látok nikdy nebola testovaná v súvislosti s ich vplyvom na životné prostredie a zdravie človeka.

Málokto vie, čo skutočne obsahujú potraviny, ktoré denne kupujeme, kozmetické prípravky, s ktorými denne prichádzame do styku, alebo voľnopredajné liečivá, ktorými sa snažíme vyzdravieť. Fluoridy, hliník, aspartám, glutamát, cholesterol, lamino, nikotín, "éčka", dioxíny, bisfenoly, ortuť - jedov okolo nás neustále pribúda a výrobcovia potravín, kozmetiky a liečiv nám prirodzene nehovoria o negatívach svojich produktov. Preto je na nás, aby sme ich triky a nepravdy odhalili a nenaleteli im.

Medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. - v knihe „Doba jedová“ a „Doba jedová 2“ jasnou, prístupnou a zrozumiteľnou formou vysvetľujú, ako nám škodí mnohé z toho, čo považujeme za zdravé, a ako odmietame to, čo zdravé je, z obavy, že nám to uškodí. Na mnohých príkladoch ukazujú, čo nám škodí v potravinách, nápojoch, kozmetike, potravinových doplnkoch aj v životnom prostredí. Zvýšenú pozornosť venujú možným rizikám očkovania, ktoré sú v súčasnosti ostro sledovanou témou. Zaujímavé sú nové pohľady na toxicitu hliníka, na odporúčané očkovanie dojčiat, ale aj návody pre rodičov, ako môžu prispieť k bezpečnému očkovaniu detí. Autori kriticky analyzujú nežiaduce účinky vakcín, o ktorých rodičia spravidla nemajú informácie.

„Slovenská verejnosť dostáva do rúk unikátnu príručku, ktorá jej pomôže zorientovať sa v neprehľadnej oblasti ovládanej záujmami trhu a zisku a poskytne mu užitočné rady, ako sa brániť pred mnohými zdravotnými rizikami,“ vysvetľuje riaditeľka Vydavateľstva Príroda, Ing. Táňa Pastorková.

Autor: Mgr. Renáta Studená, Vydavateľstvo Príroda
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio