Potrebujeme:
1 bal. Lístkového cesta
1 vajce na potretie
Plnka:
10 väčších broskýň
100 g pomletých orechov
100 g detských piškót
trocha rumu
práškový cukor
Príprava:
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na dostatočne veľké štvorce. Na každý štvorec položíme olúpanú broskyňu reznou ranou hore (ak máme čerstvé broskyne, posypeme ju trošku práškovým cukrom. ak máme kompót, ovocie je dostatočne sladké) a naplníme plnkou pripravenou takto:
Mleté orechy zmiešame s piškótovými omrvinkami navlhčenými rumom a podľa potreby troška prisladíme. Rožky cesta potrieme rozšľahaným vajcom a prepichneme špáradlom.
Potrieme aj zvrchu vajcom, poukladáme na plech opláchnutý studenou vodou a upečieme dozlatista.
Pred dopečením pokvapkáme okolo batôžkov lyžičkou vody a pred podávaním posypeme vanilkovým cukrom.
Dobrú chuť!