Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá z ovocia
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Jesenný mriežkovaný koláč dátum pridania
22-10-2014


Doba prípravy: asi 40 minút, Doba pečenia: asi 45 minút, Vystačí na: asi 12 porcií, koláčová forma (Ø 27 cm).



Potrebujeme:
Na cesto:
• 350 g špaldovej múky
• 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker
• 100 g práškového cukru
• 250 g zmäknutého masla alebo margarínu
• nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
• 1 vajce
• 1 KL Arómy vanilkovej

Na náplň:
• 250 g polotučného tvarohu
• 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
• 40 g cukru
• 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
• 1 vajce
• 3 zarovnané PL slivkového lekváru
• 400 g očistených a odkôstkovaných sliviek



Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, kôru, vajce a arómu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky.
2. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh so Zlatým klasom, cukrom, vanilkovým cukrom a vajcom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
3. Z cesta odoberieme 1/3 a odložíme bokom. Zo zvyšku cesta na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme okrúhly plát s priemerom 30 cm a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto potrieme lekvárom, nanesieme náplň a obložíme slivkami. Z odloženého cesta vyvaľkáme plát, pomocou ostrôžky alebo ostrého noža narežeme na pruhy a na koláči vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 45 minút
4. Koláč necháme vychladnúť.

TIP: Špaldovú múku môžeme nahradiť polohrubou múkou.
Dobrú chuť!

Autor: Marta Turociová
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio