Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá z ovocia
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Celozrnný jablkový koláč dátum pridania
07-10-2016


Ľahká príprava, vystačí na asi 24 porcií (plech na pečenie 30 x 40 cm). Doba prípravy asi 40 minút, doba pečenia: asi 30 minút.


Potrebujeme:
Na náplň:
1 kg jabĺk
200 ml bieleho vína alebo jablkového džúsu
4 PL bazového sirupu
šťava z 1 citróna
100 g sušených brusníc

Na cesto:
5 bielkov
štipka soli
300 g zmäknutého masla alebo margarínu
200 ml bazového sirupu
kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
5 žĺtkov
300 g celozrnnej alebo špaldovej múky
1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
1 zarovnaná KL mletej škorice

Príprava:
1. Na prípravu náplne jablká očistíme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do väčšieho hrnca, pridáme víno alebo džús, sirup a šťavu z citróna a podusíme na nízkom stupni asi 10 minút. Jablká necháme na sitku odkvapkať a nálev zachytíme. Necháme vychladnúť.

2. Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme maslo alebo margarín na najvyššom stupni dohladka. Pridáme sirup, kôru a žĺtky a krátko na strednom stupni zašľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škoricou a zľahka vareškou vmiešame do zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Jablká naukladáme na cesto a rovnomerne posypeme brusnicami.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme:
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút

3. Koláč po upečení ihneď poprepichujeme špajdľou a polejeme nálevom z jabĺk. Necháme vychladnúť.

Autor:
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov