|
|
|
|
|
|
|
PartnePartneri
|
|
Naposledy pridané
Najčítanejšie
|
|
|
Žihľavový sirup |
dátum pridania 12-03-2007 |
Na jar je obrovská škoda nevyužiť silu mladých žihláv aj na takú zdravú pochúťku, akou je žihľavový sirup.
Potrebujeme:
3 plné priehrštia žihľavy
3l vody
3kg cukru
kyselina citrónová
Postup:
Tri plné priehrštia žihľavy (t.j. odrezať z mladej žihľavy asi 20 cm od vrchu toľko, koľko sa vmestí do ruky pri vrchu a toto trikrát zopakovať) dáme do 3l vody, prevaríme a necháme stáť 24 hodín. Precedíme a pridáme 3kg cukru. Varíme cca 10 minút(t.j. vo vare držíme 10 min), pridáme kyselinu citrónovú podľa chuti a nalejeme do fliaš. V ležatej polohe necháme vychladnúť.
Vylepšenie:
Ešte pred naliatím do fliaš môžeme pridať 2 dcl rumu, alebo 1/2 ananasovej esencie.
Autor: |
sc |
|
|
|
Reakcie na článok |
počet príspevkov: 0 |
|
|
Partnerské portále
Posledné reakcie
Reklama
Najdiskutovanejšie
|
|