Na pol litra čaju:
Potrebujeme:
1/2 l vody
čerstvý zázvor vo veľkosti vlašského orecha
4 klinčeky
asi 3 cm škorice
med alebo cukor
citrón
Príprava:
Do hrnca nalejeme pol litra vody. Ošúpeme si čerstvý zázvor, nastrúhame, pridáme klinčeky a škoricu. Všetko pridáme do vody v hrnci,
privedieme k varu, necháme päť minút ešte postáť, a potom čaj scedíme cez sitko. Keď je čaj mierne vychladnutý, podľa chuti ho dochutíme citrónovou šťavou a medom alebo cukrom. Nepridávajte med a ani citrón do vrelého čaju, pretože tak stratia svoje vitamíny.
Ak dáme viac zázvoru, čaj je silnejší (odporúčame pokročilejším užívateľom tohto nápoja), alebo ak ho necháme dlhšie luhovať.
Vďaka zázvoru má čaj mierne pikantnú chuť.
Do slova a do písmena - na zdravie!
Viac o zázvore: Zázvor proti bolesti