Potrebujeme:
Na jablkovú náplň:
• 130 g hrozienok
• 50 ml rumu
• 800 g jabĺk
• 100 g cukru
• 1 KL Citrónovej arómy
• 1 balíček vanilkového cukru
• 1 balíček (á 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
• 100 ml jablkovej šťavy
• 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
• 50 g mandľových hranolčekov
Na tvarohovú náplň:
• 400 g nátierkového masla bez príchute
• 500 g nízkotučného tvarohu
• 2 balíčky vanilkového cukru
Na korpus:
• 240 g medových plátov
• 6 PL jablkovej šťavy
Na mandľový krokant:
• 3 PL cukru
• 50 g mandľových hranolčekov
Príprava:
1. Na prípravu náplne namočíme hrozienka na 2 hodiny do rumu. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a podusíme s cukrom, arómou a vanilínovým cukrom asi 5 minút. Zlatý klas rozmiešame v jablkovej šťave, pridáme k poduseným jablkám a krátko povaríme. Hrniec odstavíme zo sporáka. Pridáme hrozienka, škoricový cukor a mandle. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
2. Na prípravu tvarohovej náplne ručne vymiešame nátierkové maslo, tvaroh a vanilkový cukor dohladka.
3. Na prípravu korpusu vyložíme dno formy alebo plechu medovými plátmi a pokropíme jablkovou šťavou. Jablkovú náplň rovnomerne nanesieme na medové pláty. Na jablkovú náplň rozotrieme tvarohovú náplň. Múčnik uložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc.
4. Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame mandle. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant zakryjeme papierom na pečenie a váľkom podrvíme na malé kúsky.
5. Tiramisu pred podávaním ozdobíme krokantom.
Dobrú chuť!