Potrebujeme:
Na náplň:
• 1 kg jabĺk
• 2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
Na cesto:
• 300 g polohrubej múky
• 150 g práškového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
• 2 vajcia
• 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva
• 200 ml mlieka
Príprava:
1. Na prípravu náplne jablká umyjeme, olúpeme, nastrúhame a zmiešame so škoricovým cukrom.
2. Na prípravu cesta ručne vypracujeme v mise z múky, cukru, vanilínového cukru a masla alebo margarínu mrveničku. Z mrveničky odoberieme asi 4 vrchovaté PL, ktoré odložíme bokom a do zvyšku zmesi pridáme vajcia, kypriaci prášok a mlieko. Všetky suroviny dobre ručne vymiešame dohladka.
3. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch poukladáme jablká a posypeme mrveničkou.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
Upečený koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Tip:
Namiesto jabĺk môžeme použiť napr. hrušky, slivky alebo kompótované marhule.
Dobrú chuť!