Potrebujeme:
3 rohlíky,
2 dcl mlieka,
3 vajcia,
3 PL práškového cukru,
1/2 vanilkového cukru,
250 g tvarohu,
1 PL kryšt. cukru,
2 jablká,
škorica,
hrozienka
Príprava:
Pripravíme si formu na pečenie (my ju vždy pečieme v nádobe z jenského skla), vymastime maslom a vysypeme strúhankou. Nakrájané rohlíky dáme do misky, rovnomerne polejeme mliekom a venujeme sa príprave ostatných surovín. Tvaroh zmiešame s jednou pol. lyžicou kryšt. cukru. Umyté a očistené jablká na jemno nastrúhame. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka - žĺtka vyšľaháme s tromi polievkovými lyžicami práškového cukru a bielka s polovicou vanilkového cukru. Žĺtka a následne aj vyšľahané bielka primiešame k rohlíkom. Dôkladne premiešame a polovicu tejto hmoty dáme do formy na pečenie. Na ňu rovnomerne rozmrvíme tvaroh. Z postrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu, dochutíme škoricou a kto má rád aj s hrozienkami. Jablká dáme na tvarohovú vrstvu a prikryjeme ich zvyšnou rohlíkovou zmesou.
Pečieme na 180 st. asi 30 - 40 minút, aj dáte dvojnásobnú dávku, potom treba piecť dhší čas - aj hodinu.
Úžasná vôňa vás bude lákať krájať a jesť ihneď, ale z vlastnej skúsenosti radíme - počkajte aspoň 15 minút, aby sa nerozpadávala.
Dobrú chuť.