Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá z ovocia
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Výborná žemľovka pre 2 osoby dátum pridania
21-01-2014


Tí, ktorí správne uskladnili na jeseň jablká (ale samozrejme aj tí, ktorí ich musia kupovať), hľadajú nové a nové recepty, aby sa im jablkové jedlá neobjedli. Chceme sa s vami podeliť s receptom na fantastickú šťavnatú žemľovku - i keď nie je zo žemlí, ale z rohlíkov. Tie netvoria žiaden magľajz po upečení :-) Perfektné je, že ak pečieme len pre deti, úplne pre ne vystačí z nasledujúceho rozpisu.


Potrebujeme:
3 rohlíky,
2 dcl mlieka,
3 vajcia,
3 PL práškového cukru,
1/2 vanilkového cukru,
250 g tvarohu,
1 PL kryšt. cukru,


2 jablká,
škorica,
hrozienka

Príprava:
Pripravíme si formu na pečenie (my ju vždy pečieme v nádobe z jenského skla), vymastime maslom a vysypeme strúhankou. Nakrájané rohlíky dáme do misky, rovnomerne polejeme mliekom a venujeme sa príprave ostatných surovín. Tvaroh zmiešame s jednou pol. lyžicou kryšt. cukru. Umyté a očistené jablká na jemno nastrúhame. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka - žĺtka vyšľaháme s tromi polievkovými lyžicami práškového cukru a bielka s polovicou vanilkového cukru. Žĺtka a následne aj vyšľahané bielka primiešame k rohlíkom. Dôkladne premiešame a polovicu tejto hmoty dáme do formy na pečenie. Na ňu rovnomerne rozmrvíme tvaroh. Z postrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu, dochutíme škoricou a kto má rád aj s hrozienkami. Jablká dáme na tvarohovú vrstvu a prikryjeme ich zvyšnou rohlíkovou zmesou. Pečieme na 180 st. asi 30 - 40 minút, aj dáte dvojnásobnú dávku, potom treba piecť dhší čas - aj hodinu.
Úžasná vôňa vás bude lákať krájať a jesť ihneď, ale z vlastnej skúsenosti radíme - počkajte aspoň 15 minút, aby sa nerozpadávala.
Dobrú chuť.

Autor: Ester Ríklová, foto: FLORA.sk
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov