Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru
200 g polohrubej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
350 g čerstvých jahôd
850 g smotanového jogurtu jahodového
2 balíčky Želatínového stužovača Dr.Oetker
200 ml vody
Na polevu:
1 balíček červeného Tortového želé
2 PL cukru
250 ml vody
Príprava:
Cesto - vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3–4
Doba pečenia: asi 15 minút
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
Náplň - nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
Dobrú chuť!