Potrebujeme:
300 g hladká múka
1 dcl mlieko
2 žĺtky
40 g Helia
40 g práškový cukor
slivky podľa chuti
soľ
Na kvások:
2 dcl mlieko
60 g hladká múka
20 g droždie
20 g práškový cukor
Príprava:
Z mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. Do preosiatej múky zamiešame soľ, pridáme žĺtky, vlažné mlieko, rozpustené maslo, cukor a vykysnutý kvások. Spolu dobre spracujeme a urobíme okrúhly bochník. Prikryjeme a necháme vykysnúť v teplej miestnosti. Potom ho rukou roztlačíme tak, aby cesto zaplnilo celý plech. Navrch poukladáme rozpolené slivky a posypeme cukrom. Pečieme v rozohriatej rúre. Slivky môžeme posypať aj pomletými orechami alebo strúhankou.
Dobrú chuť.