Potrebujeme: (tortová forma Ø 26 cm)
Na cesto:
200 g hladkej múky
na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva
80 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
1 vajce
120 g mäkkého masla alebo margarínu
Na posypanie cesta:
2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker
Na náplň o obloženie:
750 g mäkkého tvarohu
40 g Solamylu Dr.Oetker
120 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
3 žĺtky
3 bielky
4-5 menších jabĺk
½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker
Príprava:
Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
Potom 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme:
Predhriata elektrická rúra: 190°C
Predhriata teplovzdušná rúra: 180°C
Predhriata plynová rúra: stupeň 3-4
Čas pečenia: asi 65 minút
Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.
Dobrú chuť!