Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Jedlá z ovocia
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Torta s jablkami a tvarohom dátum pridania
15-09-2014


A je tu jablková sezóna :-)


Potrebujeme: (tortová forma Ø 26 cm)
Na cesto:
200 g hladkej múky
na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva
80 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
1 vajce
120 g mäkkého masla alebo margarínu

Na posypanie cesta:
2-3 olúpané, na hrubom strúhadle nastrúhané jablká
½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker

Na náplň o obloženie:
750 g mäkkého tvarohu
40 g Solamylu Dr.Oetker
120 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
trochu nastrúhanej citrónovej kôry z omytého citróna
3 žĺtky
3 bielky
4-5 menších jabĺk
½ balíčka Škoricového cukru Dr.Oetker

Príprava:
Na cesto zmiešame v mise ručne suroviny na cesto, premiesime a vyklopíme na pomúčenú dosku. Cesto vypracujeme a odložíme asi na 15 minút do chladu.
Potom 2/3 cesta vyvaľkáme na plát a vyložíme ním dno vymastenej tortovej formy (Ø 26 cm ). Zo zvyšku cesta ušúľame valček a vytvoríme z neho okraj torty asi 2 cm pod okraj formy. Cesto posypeme nastrúhanými jablkami a škoricovým cukrom.
Na náplň ručne zmiešame suroviny na náplň okrem bielkov, jabĺk a škoricového cukru. Z bielkov ušľaháme sneh a jemne vmiešame do pripraveného tvarohu. Plnku nalejeme na cesto a uhladíme.
Olúpané jablká nakrájame na plátky a rozložíme na tortu. Posypeme zvyškom škoricového cukru. Tortu vložíme do rúry a pečieme:
Predhriata elektrická rúra: 190°C
Predhriata teplovzdušná rúra: 180°C
Predhriata plynová rúra: stupeň 3-4
Čas pečenia: asi 65 minút
Upečenú tortu necháme vo vypnutej rúre schladnúť, potom ju vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chlade.
Dobrú chuť!

Autor: Marta Turociová
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov