Potrebujeme
- na cesto:
150 g mäkkého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínový cukor Dr.Oetker
3 vajcia
180 g hladkej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva
3 PL nastrúhanej čokolády na varenie
100 ml mlieka
- na náplň:
200 ml smotany na šľahanie
1 PL nugátového krému typu Nutella
1 vrchovatá PL práškového cukru
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
50 g nasekaných lieskových orieškov
250 g umytých, na plátky nakrájaných jahôd
- na potretie:
1 balíček Šľahačky v prášku
150 ml mlieka
- na ozdobenie:
1 balíček tmavej Polevy Dr.Oetker
6-7 jahôd
Príprava:
1. Maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručných šľahačom vyšľaháme do peny. Pridáme muku zmiešanú s kypriacim práškom a nastrúhanou čokoládou a všetko premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto nalejem do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm) a dáme do predhriatej rúry piecť.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút
2. Po upečení necháme korpus vychladnúť a 2x pozdĺžne rozrežeme.
3. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s nugatovým krémom, cukrom a smeta-fixom. Nakoniec opatrne ručne primiešame oriešky. Polovicu pripravenej náplne natrieme na spodnú časť korpusu, na to poukladáme polovicu plátkov jahôd. Priložíme strednú časť korpusu, mierne pritlačíme a postup zopakujeme. Priložíme vrchnú časť korpusu a mierne pritlačíme.
4. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tortu šľahačkou potrieme po obvode a navrchu. Jednu polievkovú lyžicu šľahačky dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme malý rožtek a vytvarujeme nosík Červenej čiapočky.
5. Polevu roztopíme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a vytvoríme ofinu, vrkoče, ústa a oči. Pomocou špáradla urobíme pehy. Jahody nakrájame na plátky a vytvoríme z nich červenú čiapku a mašličky. Tortu necháme 2 hodiny v chladničke stuhnúť, potom servírujeme.