Potrebujeme na cesto:
80 g hladkej múky
2 zarovnané KL kypriaceho prášku
60 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
60 g zmäknutého masla
2 vajcia
Potrebujeme na ovocnú náplň:
400 g mrazeného lesného ovocia
4 plátky Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
3 PL vody
šťava z ½ citróna
50 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
Potrebujeme na smotanovú náplň:
8 plátkov Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
6 PL vody
150 g bieleho jogurtu
150 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
šťava z 1/2 citróna
150 ml citrónového likéru (napr. Limoncello)
500 ml smotany na šľahanie
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 18 minút
2. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.
3. Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilkový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.
4. Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.
5. Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie.
Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.