Potrebujeme:
250 g hladkej múky
50 g masla
štipka soli
1 vajce
2 lyžice octu
3 lyžice vody
Plnka:
600 g postrúhaných jabĺk
100 g práškového cukru
trocha mletej škorice
80 g roztopeného masla
60 g strúhanky
Príprava:
Do preosiatej múky pridáme maslo, soľ, vajce, ocot, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Rozvaľkáme ich natenko, posypeme najprv strúhankou, potom postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou, pokvapkáme maslom a zavinieme. Záviny pomocou utierky preložíme na vymastený plech, potrieme rozpusteným maslom, troškou mlieka, popicháme vidličkou, vložíme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnuté záviny posypeme práškovým cukrom.