Fytofenoly znižujú riziko sklerotizácie v cievach. Podieľajú sa na tvorbe oxidu dusného, ktorý znižuje tvorbu krvných zrazenín. Znižujú aj krvný tlak.
Aj šupky hrozna a jadierka sú zaujímavé - obsahujú resveratrol, ktorý má protizápalové účinky, zlepšuje činnosť srdca a pomáha pri rozšírení ciev. Vedci dokázali jeho protirakovinové účinky, najmä pri rakovine čriev, pľúc a prsníkov.
Hrozno patrí medzi najzdravšie ovocia: podporuje imunitu, odstraňuje únavu, pomáha proti nervozite a depresii, posilňuje nervy.
Vďaka kremíku, ktorý obsahuje, hrozno spevňuje pokožku, vlasy a nechty. Okrem kremíka je v hrozne draslík, železo, kyselina askorbová, vitamíny B, B3 a P. Hroznový cukor sa dostáva priamo do krvi a náš organizmus rýchlo získa veľa energie. Pravidelná konzumácia hrozna prospieva najmä obéznym ľuďom, alebo tým, ktorí majú dnu.
Údajne je hrozno aj silným bojovníkom proti celulitíde.
Podobné články:
- Hrozno
- Hrozno posilňuje srdce
- Červené hrozno ako zbraň v boji proti rakovine prsníka