Červené hrozno tejto odrody obsahuje veľké dávky farbív, tzv. antokyánov, zvyšujúcich aktivitu enzýmov, ktoré zasa dokážu metabolizovať a tým zneškodniť karcinogénne látky. Ako tvrdí doktor Keith Singletary z University of Illinois, tieto bránia pôsobeniu radikálov, ktorým sa pripisuje vznik nádorových ochorení. Informoval o tom internetový portál idnes.cz, ktorý dodal, že Singletary testoval účinok nápoja na prsné tkanivo. Niekoľko buniek z tohto tkaniva vystavil účinkom karcinogénu benzopyrénu. Ten sa vyskytuje predovšetkým v ovzduší veľkých miest a v oblastiach s vysokou chemickou produkciou. Práve tento môže vyvolať rakovinu prsníka. "Látky z červeného hrozna majú schopnosť zastaviť poškodzovanie DNA, rovnako ako dokážu zvýšiť aktivitu enzýmov, ktoré metabolizujú a detoxifikujú karcinogény, takže potláčajú potenciálny oxidatívny stres spôsobujúci rakovinu," povedal Singletary.