Brokolica obsahuje veľa C vitamínu, ďalej beta-karotén, vitamín E, vitamín B1, kyselinu listovú, vitamín B2, z minerálnych látok obsahuje najmä draslík, vápnik, fosfor a síru. Obsahuje veľa vlákniny. Podľa vedcov brokolica výrazne ochraňuje náš organizmus proti voľným radikálom, toxickým a rakovinotvorným látkam.
Dnes vám ponúkame chutný recept, aby ste si rozšírili zbierku brokolicoých receptov o ďalší:
Potrebujeme:
brokolicu
2 ks syr v črievku
1 ks vajíčko
strúhanku na obaľovanie
olej na vysmážanie
Príprava:
Rozoberieme ružice a pod tečúcou vodou ju umyjeme. Vložíme do osolenej vriacej vody (prípadne ju uvaríme v pare) len na krátky čas (2-3 minúty). Akonáhle zmäkne, no zatlačenie ostáva pevná, vyberieme ju a necháme odkvapkať. Brokolicu roztlačíme vidličkou na menšie kúsky, pridáme syr a vajíčko. Spolu vymiešame a formujeme menšie guľky, ktoré obalíme v strúhanke. (Brokolicovú zmes si môžete prípadne dochutiť vegetou.) Guľky vysmážame v rozpálenom oleji veľmi krátko - len toľko, aby sa vytvorila jemná kôrka. Vo vnútri ostanú guľky vláčne a mäkké.
Dobrú chuť.