Potrebujeme:
3-4 baklažány
300 g zmesi zomletého hovädzieho a bravčového mäsa
1 vajce
olej
soľ
čierne korenie
červená paprika
80 g prerastenej slaniny
paradajky
petržlenová vňať na ozdobu
Príprava:
Baklažány rozpolíme po dĺžke a lyžicou opatrne vydlabeme. Vydlabaný vnútrajšok pokrájame nadrobno a pridáme do plnky vymiešanej z mletého mäsa, vajca, mletej červenej papriky, soli, zomletého čierneho korenia a časti posekanej petržlenovej vňate. Zmesou naplníme baklažány, dáme ich do zapekacej nádoby s trochou oleja, prikryjeme a v rúre dusíme. Pred koncom dusenia v rúre odkryjeme, navrch poukladáme pásiky slaninky a dopečieme. Nakoniec ozdobíme.
Dobrú chuť!