Potrebujeme:
200 g karfiolu,
2 mrkvy,
1 petržlen,
2 hrste mrazeného hrášku,
70 g brokolice,
1 kaleráb,
20 g ovsených otrúb,
3 vajcia,
strúhanka,
mleté čierne korenie,
soľ,
tuk
Príprava:
V slanej vode uvaríme karfiol a brokolicu rozdelené na malé ružičky. Očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu varíme zvlášť v osolenej vode a pridáme aj hrášok. Všetko dáme do jednej misky, pridáme 3 rozšľahané vajcia, otruby, korenie a soľ. Ak by bolo potrebné, je možné zahustiť strúhankou. Zmes dáme na plech, príp. do kruhovej formy, predtým vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Pečieme v predhriatej rúre na 175 C cca 45 minút. Vhodné aj ako príloha k mäsu.
A keď už dbáme na zdravú výživu, môžeme v takomto duchu aj pokračovať. Ako dezert si môžeme dopriať ovocie – grep, ananás, čierne ríbezle, čučoriedky. Na večeru môžeme opäť jesť zeleninovú polievku, alebo šalát, napríklad zelený šalát s paradajkami a bylinkami. Zapijeme bylinkovým čajom, napríklad žihľavovým, púpavovým, či mätovým.