Potrebujeme:
500g špargle
1 ČL soli
1 PL cukru
1 ČL horčice
150 ml bieleho jogurtu
2 PL nadrobno posekaného kôpru
Príprava:
Špargľu ošúpeme škrabkou, umyjeme a pokrájame na 0,5 cm krúžky. Pokrájanú špargľu osolíme, osladíme a 10 minút dusíme. Na zjemnenie pridáme kúsok masla.
Ak treba, podlejeme 1-2 PL vody, aby sa nepripálila. Potom špargľu odstavíme z tepelného zdroja, vmiešame horčicu, jogurt, premiešame a znova necháme prejť varom za stáleho miešania. Do hotového jedla zamiešame kôpor.
Šalát môžeme podávať teplý aj studený.
Ako studené pohostenie je výborný ozdobený s natvrdo uvarenými vajíčkami a zeleninovou paprikou. Podávame s chlebom.
Ako teplé jedlo šalát podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!