Potrebujeme:
800 g zemiaky
1 pór
1 cuketa
2 paradajky
l0 g masla
l5O g lučiny (môže byť i kyslá smotana, alebo pomazánkové maslo ochutené kápiou)
5 lyžíc mlieka
1 vajce
soľ
korenie
150 g postrúhaný syr
Príprava:
Zemiaky uvaríme, olúpeme a pokrájame na plátky. Pór očistíme rozoberieme na listy a povaríme v osolenej vode. Opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cuketu a paradajky umyjeme a nakrájame na plátky.
Zapekaciu formu vymastíme a postupne navrstvíme zemiaky, pór, cuketu a paradajky.
Lučinu rozmiešames mliekom, pridáme rozšľahané vajce, osolíme, okoreníme a zmes vylejeme na zeleninu. Posypeme strúhaným syrom a zapekáme cca 20 min.