Potrebujeme:
250 g zelených fazuľových luskov
200 g žltých fazuľových luskov
soľ
4 paradajky
1 zväzok redkvičiek
1 zväzok jarnej cibuľky
3 lyžice oleja
2 lyžice ovocného octu
korenie
zväzok pažítky
Príprava:
Fazuľky očistíme a pokrájame na cca 3 cm kúsky. Obidva druhy luskov povaríme cca 10 - l5 min. Opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky umyjeme a nakrájame ma osmičky. Redkvičky a cibuľku očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Rozmiešame olej, ocot, korenie a soľ. Umytú pažítku nadrobno nakrájanú primiešame do zálievky.
Všetky šalátové prísady dobre premiešame v šalátovej mise, prelejeme zálievkou a ľahko premiešame. Podávame samostatne alebo ako prílohu.