Potrebujeme:
1 kg špargle
strúčik cesnaku
1 PL nasekaného petržlenu
1 viazanička reďkoviek
1 PL lieskových al. vlašských orechov
1 PL citrónovej trávy al. citrónovej kôry
2 ČL čerstvej citrónovej šťavy
1 ČL olivového oleja
štipka soli
čerstvá bazalka
Príprava:
Odstránime tvrdé konce špargle, potom ju olúpeme. Vložíme do vriacej vody na max. 5 minút. Pre tých, ktorí majú ako pomocníka mikrovlnku, môžeme namiesto varenia v hrnci špargľu prikryť vrchnákom a "udusiť" ju 2 – 4 minúty.
Špargľu vložíme do väčšej misky, pretlačíme strúčik cesnaku, pridáme ho k špargli spolu s petržlenom, citrónovou trávou. Lieskové alebo vlašské orechy jemne nasekáme, opražíme a pridáme do šalátovej misky. Nezabudneme nakrájať na tenké plátky reďkovky, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a soľ. Ponatriasame, aby sa všetko dobre premiešalo. Na tanieri ozdobíme čerstvou bazalkou.