Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Jablkový kompót dátum pridania
26-04-2005


Kompótujeme predovšetkým padané jablká alebo tie, ktoré neznášajú dlhé uskladňovanie, prípadne sa začínajú kaziť. Vhodnejšie sú sorty šťavnaté a kyslejšie, múčnaté jablká sa rozvárajú.


Potrebujeme:

jablká
kyselina citrónová
škorica
klinček
N á l e v:
Na 1L vody odvážime 600 g cukru, na 1 kg cukru odmeriame 1,65L vody - a prípadne 1/2 zarovnanú kávovú lyžičku kyseliny citrónovej.


Príprava
Umyté jablká odstopkujeme, ošúpeme škrabkou na zemiaky, rozrežeme na štvrťky až osminky a nožom alebo lyžičkou odstránime okvetie. Po ošúpaní a rozrezaní sa musia jablká ponoriť do vody okyslenej s kyselinou citrónovou - 1 kávová lyžička asi na 3L. Vo vode sa nesmú jablká dlho namáčať, aby sa nevylúhovali cenné látky.
Surové alebo krátko povarené odkvapkané jablká vo vode poukladáme do pohárov, na ktorých dno môžeme dať plátok citróna, malý úlomok škorice, prípadne celý alebo rozrezaný klinček.
Poháre plníme tak, aby horná potlačená vrstva siahala 5 až 10 mm od okraja pohára.

Sterilizácia:
Pri teplote 80 až 85oC 30 trvá sterilizácia 15 až 25 minút, podľa zrelosti jabĺk.




Autor: Florián
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov