KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Sterilizované strúhané jablká dátum pridania
26-04-2005


Sterilizované strúhané jablká sú skvelé na prípravu jablčných závinov.


Potrebujeme:
jablká
kyselina citrónová
N á l e v:
Na 1L vody odvážime 500 g cukru, na 1 kg cukru odmeriame 2L vody.


Príprava:
Umyté, spravidla nešúpané jablká nastrúhame na rezanku hrubú asi 2 mm a ponoríme do mierne okyslenej vody (pozri Jablkový kompót). Dobre odkvapkanú rezanku čo najpevnejšie natlačíme do pohára až po vrch a zalejeme nálevom, ktorého hladina má siahať 5 až 10 mm pod okraj pohára. Nastrúhané jablká môžeme sterilizovať aj s malým prídavkom vody, potom dostaneme tzv. dusené jablká.

Sterilizácia:
Pri teplote 80 až 85oC 30 trvá sterilizácia 25 minút.


Autor: Florián
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 2



1 BARBORINUSINKA 26-10-2011 | 18:45:06
Pekne :))

2 .. bez mena .. 12-08-2018 | 14:01:51




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí)








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio