Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Hruškový kompót dátum pridania
26-04-2005


Na kompótovanie sú vhodné skoro všetky sorty hrušiek obratých pred konzumnou zrelosťou, keď dužina začína mäknúť, je však ešte pevná a svetlo zafarbená. Príliš tvrdé hrušky necháme niekoľko dní dozrievať, čím sa zlepší chuť a konzistencia kompótu.



Potrebujeme:
hrušky
kyselinu citrónovú
N á l e v:
Na 1L vody odvážime 650 g cukru, na 1 kg cukru odmeriame 1,5L vody - môžeme pridať zarovnanú kávovú lyžičku kyseliny citrónovej na 1 kg cukru.




Príprava:
Čisté hrušky ošúpeme škrabkou na zemiaky a dáme ich do studenej vody s prídavkom vrchovanej kávovej lyžičky kyseliny citrónovej na 3 až 4L vody. Súčasne môžeme veľké hrušky štvrtiť a menšie rozpoľovať. Len čo máme dostatočnú zásobu, vykrajujeme jadrovník (lyžičkou alebo nožíkom), zvyšky kalicha a zdrevnatené cievne zväzky, ktoré sú pokračovaním stopky.
Úhľadne očistené hrušky dáme do čerstvej vody s kyselinou citrónovou, aby nezhnedli. Odkvapkané hrušky ukladáme úhľadne do pohárov, aby sa ich čo najviac zmestilo. Najvrchnejšia vrstva má siahať 5 až 10 mm od okraja pohára.

Sterilizácia:
Tvrdé hrušky potrebujú dostatočnú sterilizáciu, aby zmäkli do polomäkkej konzistencie. Nedostatočne sterilizované hrušky sú tvrdé, príliš dlho sterilizované sú veľmi mäkké a nálev obyčajne ružovo zafarbený.

Sterilizujeme pri teplote:
  • okolo 85 oC 30 až 45 minút
  • okolo 90 oC 20 až 30 minút
  • pri 100 oC 10 až 25 minút
  • Autor: Florián
       

    verzia pre tlač

    Reakcie na článok počet príspevkov: 2



    1 .. bez mena .. 01-11-2009 | 11:19:19
    celkom ok recept

    2 saskia_1504 01-11-2009 | 11:20:10
    skusila som a je v poho




    Vaša reakcia:


    Podpis:


    Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
    (bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
    a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








    Partnerské portále

    Posledné reakcie

    Reklama



    Najdiskutovanejšie

    KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
    Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov