Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Ovocie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Egrešový kompót dátum pridania
26-04-2005




Egreš kompótujeme v nezrelom štádiu, keď sú plody vyvinuté, ale zelené so začínajúcim žltkastým odtieňom. Hneď po zbere ich spracujeme a ostrým nožom odstránime okvetie a stopky. Pritom ich môžeme triediť na dve veľkosti, nie je to však nevyhnutné. Pritom ich kladieme do vody, kde ich krátko umyjeme a necháme odkvapkať. Pri plnení plody mierne potláčame a povrch urovnáme, aby vznikol asi 5 až 10 mm voľný priestor.

Príprava nálevu:
Na 1L vody odvážime 800 g cukru, čím vznikne asi 45% cukrový rozok; na 1 kg cukru odmeriame 1,25L vody.

Sterilizácia:
Egreš sa musí sterilizovať opatrne, pretože pôsobením vysokej teploty sa rozvára, praská, je nechutný a nevzhľadný. Preto sterilizačný proces sledujeme a ukončíme ho,


keď plody začínajú praskať. Naproti tomu nedostatočne sterilizovaný egreš ostáva v kompóte tvrdý s kožovitou šupkou. Sterilizujeme pri teplote okolo 80 oC 15 minút až 20 minút, poháre s obsahom 1L sterilizujeme o 5 až 8 minút dlhšie.




Autor: dg
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov