Potrebujeme:
3 kg jabĺk
2 dcl vody
2 ks vanilkového cukru
2 ks vanilkového pudingu
2 dcl vody
podľa chuti cukor
Postup:
Jablká ošúpeme, zbavíme jaderníkov a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca, pridáme trochu vody a dusíme, kým jablká zmäknú.
Pudingy rozmiešame v 2 dcl vody, pridáme vanilkové cukry.
Udusené jablká rozmixujeme, pridáme pudingy, podľa chuti dosladíme a ešte krátko povaríme (približne minútu).
Plníme do nahriatych malých pohárov (napr. od detských výživ :-) alebo tatárskych omáčok). Sterilizujeme 20 minút
vo vode pri 80C.
Celá príprava aj s ošúpaním jabĺk trvá asi 2 hodiny.
Vylepšenie detskej výživy
Do jablkového základu pridáme ďalšie ovocie - jahody, marhule, broskyne, mrkvu a pod. Máme potom väčší výber chutí a širšie uplatnenie.
Keď máme chuť na sladké, stačí vziať balíček piškót, detskú výživu a striedavo vrstvit do nádoby piškóty a výživu. Necháme v chladničke odležať a potom servírujeme - môžeme ozdobiť šľahačkou.
Dobrú chuť!