Výhonky špargle sú bohaté na vitamín C(na imunitný systém a mozgovú činnosť), tiež na vitamín E,ktorý zlepšuje zrakovú ostrosť a tiež vitamíny skupiny B. Špargľa aktivizuje metabolizmus sacharidov, bielkovín a tukov. Stimuluje krvotvorbu a zásobovanie buniek kyslíkom.
Ak denne skonzumujete 200 g špargle po dobu 1 týždňa už po týždni sa budete cítiť vitálni a svieži.
Vyskúšajte:
Špargľa na masle
Potrebujeme:
soľ, cukor
20 g masla
500 g špargle
Príprava:
Špargľu umyjeme a jemne ošúpeme. Drevitú časť odrežeme. Povaríme cca 20 min. vo vode s trochou soli a cukru. Keď zistíme, že je už mäkká, dáme na tanier, polejeme maslom a podávame so zemiakmi uvarenými v šupke.