Zvyšuje produkciu žalúdočnej kyseliny a tým sa v organizme lepšie zúžitkujú bielkoviny,vápnik aj železo. Pomáha pri únave,má protizápalové účinky a tiež zvyšuje ostrosť zraku.
Sója je veľmi zdravá,pred použitím ju však musíme vhodne upraviť.Sójové bôby obvykle na noc namočíme a potom uvaríme domäkka. Mnohé polotovary kúpime už hotové napr.tofu,sójové mlieko alebo sójová omáčka. Tieto môžeme použiť pri príprave mnohých jedál s ďalšou zeleninou.
No čo poviete na rezne z tofu?
Potrebujeme
1/2 kg tofu,
2 pol.lyžice oleja
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Nakrájané tofu na plátky osolíme a okoreníme. Potom opekáme na panvici s olejom dochrumkava ako mäso. Podávame s ryžou a rôznymi druhmi zeleninových šalátov.