Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.




KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | DOM A CHALUPA |                               ADRESÁR | REKLAMA | KONTAKT

NÁPOJE | ŽIVOTNÉ PROSTREDIE | ZAUJÍMAVOSTI | DOBRÉ RADY | GARDEN PARTY | VÝSTAVY | DISKUSIE K ČLÁNKOM                                                             MAPA STRÁNOK
Hľadať na stránkach

Nájdete nás aj
na FaceBook-u

Nájdete nás aj
na Youtube

Zdravie
PartnePartneri

Naposledy pridané


Najčítanejšie

Naše tradičné potravinárske výrobky bude poznať stále viac Európanov dátum pridania
28-08-2007


Viac ako 100 účastníkov spoločného slovensko-francúzskeho seminára Kvalita potravín a tradícia, ktorý sa uskutočnil ako sprievodná akcia veľtrhu Agrokomplex 2007, si vypočulo prednášky a diskutovalo o problematike kvality poľnohos-podárskych výrobkov, produktov a potravín, skúsenostiach s realizáciou Politiky kvality EU vo Francúzsku, možnostiach a potenciáli SR v tejto oblasti.


Za účasti predstaviteľov rezortu pôdohospodárstva a zastupiteľstva Francúzska v SR sa seminár uskutočnil naSlovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre. Seminár otvoril minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa, ktorý vyzdvihol potrebu urýchliť práce v oblasti chránených označení EÚ a zaviesť systém podpory pre kvalitné potraviny založené na regionálne špecifických podmienkach Slovenska a tradícii. Poukázal taktiež na podobnosť našich




krajín a význam bohatých skúseností Francúzska v tejto oblasti. Prednášajúci hovorili o kvalite potravín ako významnom prvku nielen pre poľnohospodárstvo, ale i rozvoj vidieka a fenoméne budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politiky EU. Práve skúsenosti Francúzska s realizáciou a podporou Chránených označení a tradičných výrobkov by mali pomôcť i slovenským výrobcom pri urýchlení registrácie a rozvoji produkcie vysokokvalitných potravín.

Diskutujúci upozornili aj na skutočnosť, že okrem všeobecne známych tradičných výrobkov ako Skalický trdelník, Slovenská bryndza, Slovenská parenica, Slovenský oštiepok, Zázrivský alebo Oravský korbáčik a Bratislavský rožok, ktoré sú najbližšie k registrácii na európskej úrovni, má Slovensko široký potenciál ďalších výrobkov, ktoré sa o registráciu v EÚ môžu uchádzať.

Autor: Jana Kaplanová, MP SR
   

verzia pre tlač

Reakcie na článok počet príspevkov: 0




Vaša reakcia:


Podpis:


Odpovedzte na kontrolnú otázku: Akú farbu má SNEH?
(bez správnej odpovede automat nezaznamená Váš príspevok,
a obsah, ktorý ste napísali, sa stratí. Zásady ochrany osobných údajov nájdete TU. )








Partnerské portále

Posledné reakcie

Reklama



Najdiskutovanejšie

KVETY | ZÁHRADKA | OKRASNÁ ZÁHRADA | ZDRAVÁ VÝŽIVA | RECEPTY | PORADŇA | KUTIL | ENCYKLOPÉDIA | POHĽADNICE | ADRESÁR | REKLAMA | MAPA STRÁNOK | KONTAKT
Obsah stránok je predmetom autorsko-právnej ochrany v zmysle Autorského zákona č.387/1997 Z.z. v platnom znení. Delphine Computers & Software Studio ochrana osobných údajov